Почистване след пожар

Почистване след пожар за град София

Фирма „Коломба БГ“ предлага професионално почистване след пожар за територията на град София и близки райони.

ЦЕНИ:
 • От 5 лв. до 8 лв. на кв. м. разгъната площ (крайна оферта се дава след оглед);
 • Озонирането (премахването на миризми) е включено в цената.
 

Почистването след пожар често се оказва доста трудоемка задача

Пожарът е най-голямата опасност за всяко помещение. Свирепите огнени езици, поглъщащи всеки квадратен метър от стаята, превръщат елементите на интериора в купчина пламтящи въглени. Да се върне първоначалният вид на помещението е твърде трудна и трудоемка задача, която не е по силите на всеки експерт.

Един поглед върху статистиката показва, че в нашата страна всеки ден възникват повече от 100 пожара от различна степен. Всеки от тях нанася щети на собствениците на офиси, магазини, временни преместваеми обекти. Не по-малко са уврежданията на жилището, като при повечето случаи то става непригодно за живеене. Стените, таваните и подът представляват обгорели, покрити с въглени и сажди черни повърхности, и даже най-обикновеното пребиваване в такова помещение може да предизвика сериозни вреди на Вашето и на близките Ви здраве. Почистването на помещенията след пожар е не само трудоемък процес, но изисква професионален и последователен подход.

Някои от оцелелите предмети в помещенията, претърпели пожар, е възможно да са направени от материали, които отлично попиват и задържат миризмата на изгоряло. Най-често такива предмети се изхвърлят, тъй като не е възможно да бъдат почистени напълно. В района на София и Перник има малко фирми, занимаващи се с почистване след пожар. Още по-малко са тези, чиито сътрудници са компетентни по тези проблеми. Затова можете да разчитате без съмнение на вещината на фирма „Коломба БГ“, запозната с проблемите и особеностите на почистването след пожар.

Как действа нашата фирма при такива случаи?

Кратко съдържание на нашите услуги:

Привеждането в порядък на помещенията след пожар се различава твърде много от обичайното почистване. Когато пламъкът е минал от там, след него остават:

 • Наслоения от дим и сажди, обхващащи всички повърхности, при което те остават дълго време черни, мазни и одимени;
 • Тежката, неприятна и изключително вредна за човека миризма на изгоряло, която попива във всички материи, може да остане така в течение на много месеци;
 • Останки от лични вещи, битова техника и мебели, някои от които в процеса на горене са се разтопили и са останали залепени за пода или стените;
 • Пожарите се потушават преди всичко с пяна и вода, следователно в помещенията е концентрирана висока влажност, което способства за появата и развитието на гъбички и плесен.
 

Нашите специалисти могат не само да почистят помещенията, но и да ги приведат във възможно най-добрия вид. Ние сме наясно с тънкостите на почистването: от обичайното въвеждане в порядък до мащабното премахване на замърсяванията след пожар.

Необходимо е да се подчертае, че даже при обичайното почистване на дома, домакините използват различни проспособления, прибори и битова химия. При мащабно почистване след пожар е необходимо по-специфично оборудване и професионални химически средства. Освен това, за да бъде работата възможно най-ефектива, е необходимо да се съблюдава точно определена последователност в действията.

Фирма „Коломба БГ“ постоянно се усъвършенства, като усвоява иновационни технологии. Но главното е, че ние вършим своята работа отговорно, внимателно и професионално.

Затова сме създали специални работни етапи за почистване след пожар, които ще ви окажат съдействие със следните услуги:

 1. Изхвърляне и извозване на обгорелите предмети, а също на тези вещи, които не подлежат на възстановяване;
 2. Квалифицирани работници от нашата фирма почистват всички повърхности в помещенията от сажди: стени, тавани, подове, тапети, прозорци, като този процес трябва да доведе до напълно здравословна среда за живеене. Той е важен и за последващия ремонт;
 3. Обработка на помещенията със специални препарати (реагенти) за почистване след пожар за дезинфекция и премахване на миризмата от изгоряло;
 4. На почистване от сажди и обработване подлежат и всички мебели и вещи, които са оцелели при пожара и са запазили своята функционалност;
 5. Ако в процеса на гасене на пожара е използвана вода, то помещенията допълнително се изсушават с влагоабсорбатори;
 6. Опаковане и доставяне до пункт за химическо чистене на домашен текстил, дрехи, одеала, завивики, обувки, чадъри и прочие;
 7. На последния етап се извършва озонация на помещенията, доколкото озонацията е едно от най-мощните средства, способни най-добре да почистят от миризмата на изгоряло.

Премахването на миризмата от изгоряло след пожар се извършва по технологията мек бластинг (или бластиране със сода). Представлява почистване на повърхността с частици от реагент под високо налягане. Тази технология е максимално мобилна и универсална. С нея могат да се почистват тухли, бетон, метал, дървесина, стъкло и други материали. Специално приспособление извършва бластирането със скорост 20 метра на час. По този метод се получават идеално чисти помещения, без да се поврежда повърхността им. Частиците от сажди, които се набиват в материите и произвеждат така упоритата миризма на изгоряло, напълно се премахват. Този метод е най-целесъобразен за подготовка на помещенията за последващ ремонт.

Защо да се доверите на Коломба БГ за почистване след пожар

В допълнение към всичко казано, фирма „Коломба БГ“ използва специални препарати, приложими в домакинството и оборудването, които не можете да намерите в обикновените магазини. Нашата професионална почистваща техника – професионални прахосмукачки, праховодосмукачки, екстрактори и други. Във връзка с това е най-добре да се доверите за тези действия на нашата профилирана в това фирма за почистване след пожар за районите около София и Перник.

Нашите професионалисти не само че бързо ще изпълнят необходимите задачи, но и Вашето жилище, офис, магазин ще бъдат напълно избавени от последствията на това страшно събитие. Веднага след тяхната работа, Вие ще можете да пристъпите към ремонтните работи в почистените вече помещения, в случай ако естествено са необходими ремонти.

Разбирайки колко значителни могат да бъдат последствията от пожара, фирма „Коломба БГ“ полага всички усилия, за да върне загубеното! Цената за професионално отстраняване на последствията от пожара е по-малка от цената за ремонт от козметичен тип.

За да уточните детайлите по поръчката, моля, свържете се с нас на показаните в сайта телефони. Крайната цена се определя на място! Гарантираме Ви, че дейностите по почистване след пожар на територията на София и Перник и близките региони ще бъде на изгодна за Вас цена!

0899 806 696
[email protected]
Работно време:
09:00 - 21:00, всеки ден
Искам оферта
Свържете се с нас

  Call Now Button

  Попълнете формата

  Обработваме информацията, спрямо политиката за лични данни.

  Съобщението е изпратено!

  Ще се свържем с Вас при първа възможност.