Почистване на подови настилки

Почистване на твърди подови настилки за град София

Почистването на подови настилки не е лесна задача, особено ако се налага да измиете и изметете след ремонт. А може би сте имали наематели и трябва да почистите след тях твърдите подови настилки в жилището, което сте отдавали под наем.

ЦЕНИ: Всички цени са по договаряне. Не се колебайте да се свържете с нас!

Какво предлага фирма „Коломба БГ“?

В тази задача можем да Ви бъдем полезни от фирма „Коломба БГ“. Нашите цени са изгодни, съобразени с бюджета на едно средностатистическо българско домакинство и най-важното, гарантират качество на услугата.

Ние предлагаме професионално почистване на подови настилки, като използваме за целта специализирана техника. Нашите служители са квалифицирани и могат да извършат почистване и на трудно достъпни места, както и на специфични повърхности.

Ние извършваме почистването с машина за почистване на подови настилки. Това гарантира отлични резултати и блясък до съвършенство. Машинното почистване е много по-добро от ръчното, тъй като не замазва мръсотията и не се налага повтаряне на замърсената повърхност с парцал, моп или гъба.

Как се извършва почистване на твърди подови настилки с машина?

Този вид почистване се извършва с дискова машина, която бързо и енергично обира наслоените налепи и прах от пода. За всеки вид повърхност, може да се използва конкретен препарат, който да пасва на особеностите на настилката. Този тип препарати, използвани за машинно почистване, са силно концентрирани и дезинфекцират всякакъв вид повърхности, оставяйки чисто и свежо след себе си, с аромат на цветя, океан или друг ароматизатор.

Защо трябва редовно да почистваме?

Дългият живот на повърхностите по пода, зависи от тяхното редовно почистване. Ако оставите мръсотията по тях необрана със седмици, те ще се захабят и ще се наложи да положите повече усилия и да вложите допълнително средства в тяхното освежаване. Настилките в дома се замърсяват от обувките на децата, от домашните любимци, понякога разливаме върху тях чай, кафе или сок. Това води до образуването на наслоявания от мръсотия, които трябва да бъдат отстранени.

Тъкмо тук идваме на помощ ние, от фирма „Коломба БГ“. Нашите машини за почистване на подови настилки, отстраняват и най-упоритата мръсотия. Ние знаем как да подходим към Вашия под, така че той да заблести отново, когато почистването бъде завършено и Вие трябва само да обуете домашните си пантофи, за да се разходите по блестящия под.

Видовете настилки и тяхното поддържане

Съществуват различни видове настилки за дома, офиса и другите сгради, които обитаваме, така че всеки клиент да избере, според необходимостта си и особеностите на пространството, което обзавежда. Още от времето на социализма, съществуват паркетни настилки от естествен дървен материал в апартаментите на панелните и тухлени блокове, както и мозайки по стълбищата, в официални сгради, като училища и детски градини.

От друга страна, днес все по-актуални на пазара са ламинираният паркет, гранитът и гранитогресът, за облицоване на подови повърхности. Всяка една от тези настилки, изисква различен тип поддръжка. Затова ще изброим най-често срещаните подови покрития в България и ще направим опит да изясним начините, по които те трябва да бъдат поддържани.

Дървен паркет

Дървен паркет се продава и поставя, и днес. Той е капризна настилка, с оглед на замърсяванията, които се наслояват върху дъските и бързото състаряване на дървения материал. За да имате успех в правилното експлоатиране на дървения паркет, трябва да заложите на професионална фирма за почистване, която да обира с машини наслоената мръсотия, веднъж или два пъти в годината.

По този начин ще предотвратите захабяването на настилката. Но имайте предвид, че дървения паркет трябва да се цикли с машина, т.е. да се отнема от най-горния му слой, това е своеобразно шкурене, поне веднъж на 3 години. След това трябва да се лакира или байцва, за да е защитено дървото от вода, студ, мръсотия и да се почиства лесно, когато повърхността му е гладка.

Ламиниран паркет

Ламинираните повърхности по пода, са по-практични за почистване от дървената настилка. В ламината обикновено има дървени частици, но те са пресовани, така че да бъдат водонепропускливи поне с 60%, за разлика от дървото, което се надува при най-малката влажност.

Ламинатът може да се минава с влажен парцал, да се мете с прахосмукачка или пластмасова четка. Трябва, обаче да се почиства, също както дървения паркет, два пъти в годината с машина за професионално почистване. Така животът на ламинирания паркет може да се удължи от 10 на 20 години. Но след почистването, няма да ви се налага да циклите повърхността и да я лакирате или байцвате.

Затова и много домакини се спират на ламинираните плоскости за под. Просто са по-практични.

Мозайка

Мозайката задължително трябва да се минава с машина за почистване поне веднъж на 3 месеца, иначе се захабява и по нея остава слой мръсотия, който само се замазва с обикновените парцали. Този тип покритие носи на замърсявания, тъй като обикновено е в сив или кафяв цвят. Въпреки това, мозайката има нужда от по-редовно почистване и от паркета, защото е пореста, макар да не личи и в малките пори на цветната паста, в която слепват камъчетата и навлиза мръсотия.

Гранитогрес и гранит

Гранитогресът е по-добър и съвременен вариант от мозайката. Плочите му са гладки без едри пори, които да задържат мръсотията. Има гланцирани варианти, които са по-подходящи за стена и матирани, които са за пода, защото не се хлъзгат. Въпреки това, банките, моловете, супермаркетите, където има поставен гранитогрес, почистват твърдата подова настилка с машини всеки ден.

Ако стопанисвате административна сграда, трябва да се погрижите за почистването в нея и да наемете професионалисти, които да поддържат в добър вид повърхностите.

Наемете фирма за почистване! Изберете нас!

Както акцентирахме, ние предлагаме висококачествена услуга на добра цена. Имаме нужните технически средства и персонал, за да почистим Вашите пространства и да ги направим отново свежи и блестящи.

Фирма „Коломба БГ“ предлага пълна гама от обслужване, почистване на входове, апартаменти, офиси. Като избирайки почистване на вход, ние ще измием и прозорците на стълбището. А също ще почистим пощенските кутии. Ще освежим и входната врата на кооперацията.

Разгледайте нашия сайт, за да подберете желаните от Вас услуги и да се осведомите за това, което предлагаме на своите клиенти.

0899 806 696
[email protected]
Работно време:
09:00 - 21:00, всеки ден
Искам оферта
Свържете се с нас

    Call Now Button

    Попълнете формата

    Обработваме информацията, спрямо политиката за лични данни.

    Съобщението е изпратено!

    Ще се свържем с Вас при първа възможност.