Основно почистване

Основно почистване за град София

Цените за основно почистване може да видите като кликнете върху менюто ЦЕНИ горе или върху следния линк.

В „Коломба БГ” предлагаме основно почистване на апартаменти в София. Професионалното чистене гарантира безупречна чистота на дома. Нашите специалисти ще Ви спестят така ценното време и ще Ви отменят в тежкия труд.

Кога се налага извършване на основно почистване на дома?

Ежедневното чистене е необходимо, то няма как да се избегне. По-задълбоченото чистене от време на време не изключва редовното поддържане на чистота.

Колко често да се прави основно чистене зависи от няколко фактора:

Интензивност на използване на помещението

Имоти със слаба посещаемост, при оптимални други условия, могат да се почистват основно веднъж в годината. Помещения, в които се живее и работи ежедневно имат нужда от основно почистване два пъти в годината.

Видове дейности, които се извършват в стаите

Ако в помещенията се извършва работа, която замърсява повече от нормалното, то основно чистене се налага по-често, например всеки месец.

Сезонът

Всяко време от година има свои особености.

 • Пролетта, носи листенца, мъхчета от тополи, хората се разхождат по-интензивно и съответно внасят повече замърсяване в стаите. Това е времето и за голямото пролетно чистене. Прибират се зимните дрехи и се изваждат летните. През зимата, хората живеят по-пасивно. Натрупват се вещи, прах, сажди от печки и камини, появява се конденз, често и мухъл. Затова през пролетта се налага основно чистене;
 • През лятото животът е динамичен и променлив. Стаите може да останат празни с месеци, докато хората са на почивка или пък напротив, по-интензивно да внасят велосипедите след колоездене, пясък след плажа, пръст и трева, след ходене на пикник и вилата. Може и да не остава време за редовно чистене и в крайна сметка скоро да се наложи основно почистване;
 • Ако през лятото не е осъществено, то през есента непременно трябва да се почисти основно, за дългите зимни, лениви дни. През есента има и дъжд и кал, това увеличава необходимостта от чистене;
 • През зимата ако не се налага, обикновено не се прави голямо чистене. Времето е студено, за да се отварят прозорците за дълго. В свободното си време, хората предпочитат да стоят на топличко до печката, радиатора или климатика.

Местоположение

Според мястото, някои сгради са подложени на по-усилено замърсяване, от прах, кал, пясък и други замърсявания.

Колко души обитават помещението

Пропорционално на хората в една стая, се увеличава необходимостта от по-скоро основно почистване. Повече хора – повече замърсявания от механичен вид и телесни течности и миризми. Според навиците им, като пушене, хигиена и други, зависи необходимостта от по-обстойно чистене. От значение е и колко често дома се посреща от гости и външни лица.

Домашни любимци

Те са радост за стопаните си, но и създават грижи. Отделят косми и цапат.

Състояние на дома

По-амортизираните сгради увеличават потребността от по-често основно почистване. Мазилките се ронят, има влага и мухъл, завъждат се вредители. Ако се направи ремонт, функционалността на помещенията ще се повиши, ще станат не само по-хубави, но и по-практични и по-чисти.

Други особености

Винаги може да се намери някоя друга причина, поради която да се налага по-често основно почистване. Някои хора са педантични по отношение на чистотата, според възможностите си вероятно всяка седмица биха чистили основно.

Понякога се случват и инциденти, които налагат основно почистване.

С какво основното почистване се различава от обичайното?

С по-задълбочено внимание към всеки детайл:

 • Прозорците, вратите, щорите, дограмата се измиват добре;
 • Грижа за тапицираните мебели – месеци са попивали прах, миризми и пот, които трябва да се отстранят. С машинно изпиране  на мека мебел, тя се обновява напълно;
 • Машинно почистване на твърдите и меки подови настилки. Всеки вид настилка се нуждае от специални грижи. Различните видове твърди настилки – от почистване със съответната техника и препарати, а меките – от машинно изпиране;
 • Основно почистване на санитарните помещения – баня и тоалетна;
 • Всички уреди, осветителни тела и техника трябва да се изчистят старателно.

А как да намерите време и техника за да направите всичко това?

Необходими са Ви само няколко минути, за да ни се обадите и да посочите време, по което да дойдем и да направим основно почистване на дома Ви, като договорим приемлива цена.

В „Коломба БГ” това ни е работата – да чистим. Ние имаме опит с всякакъв вид почистване – специализирали сме се в областта на чистотата. Имаме експерти, които да осигурят услугите, от които се нуждаете. Разполагаме и с професионална техника, за постигане на безупречни  резултати. Ще получите коректно отношение и качествено обслужване.

Нека напомним, че към абонаментното почистване на домове, Вие получавате и основно почистване два пъти в годината. Първото ще бъде извършено при стартиране на услугата, следващото след шест месеца. Ако по някакви  причини дома Ви се нуждае от по-често основно почистване, като абонат, можете да го получите с отстъпка в цената.

0899 806 696
[email protected]
Работно време:
09:00 - 21:00, всеки ден
Искам оферта
Свържете се с нас

  Call Now Button

  Попълнете формата

  Обработваме информацията, спрямо политиката за лични данни.

  Съобщението е изпратено!

  Ще се свържем с Вас при първа възможност.