Наем на имоти

Наем на имоти в гр. София

Ако търсите имот под наем (апартаменти, къщи и други) сте попаднали на точното място. Разполагаме с голям каталог от имоти под наем в град София. Разгледайте също така и услугата за управление на имоти в случай, че отдавате имот под наем и търсите фирма за менажирането му.

ЦЕНИ: Всички цени са по договаряне. За информация се свържете с нас.

Наемането на жилище може да се окаже трудоемко занимание, особено ако нямате психическата нагласа и идея, че трябва да се въоръжите с търпение. Може би сте решили да смените старата си квартира или пък да се преместите в нов град, за да търсите нови възможности и цели?

Ако бюджетът ви не позволява да закупите собствено жилище, то ще трябва да се примирите с наем на такова. Но това не означава, че е необходимо да се отказвате от определени свои критерии или желания, или пък да правите прекалено големи компромиси, които в последствие да ви навлекат проблеми.

Ако сте взели решението да наемете нов апартамент, цяла къща или етаж, в град София, то ние ще се радваме да ви бъдем полезни при вземане на окончателно решение.

Какво трябва да знаете, когато искате да наемете имот в София?

Вече споменахме колко важно е търпението. Особено, ако търсенето ви е с по-специфични критерии като: конкретен квартал, имате определен бюджет, налага се да се съобразявате с наличието на домашен любимец и други. Най-важната стъпка е да определите финансови параметри, по които да се движите. Не искате цялата ви заплата да отива при наемодателя, нали? Освен това, предвид настоящата ситуация с инфлацията и главоломното покачване на цени, стоки и услуги, не трябва да забравяте за други фактори като: отоплението през зимата, режийните разходи, храна, авариен фонд, транспорт от и до работа и т.н.

Второто много важно условие е избора на квартал. Всички имат желание да живеят в топ центъра на столицата, на пешеходно разстояние от възловите места, но това може да се окаже непостижима цел. Основният проблем тук, разбира се, са прекалено високите наеми. В този случай може да помислите добре и да действате рационално – не бързайте да отхвърляте добро предложение, само защото то е в по-отдалечен софийски квартал.

Като стана дума за предложения: огледите могат да бъдат наистина изтощаващи, а в някои случаи и много разочароващи. Вероятно няма човек, който да е оставал разочарован от вида на жилището, което иска да наеме, разбирайки че на живо то няма нищо общо с това на снимките в обявата.

Ако искате да си спестите подобен род главоболия и загуба на време, може би трябва да пробвате да работите с посредник. Не бързайте да отхвърляте варианта за работа с лицензиран брокер, който да ви бъде от полза. Добрият брокер, който е част от агенция за наем на имоти буквално може да ви спести много излишни нерви. На него може да кажете всичките си изисквания, желания, притеснения, а той, на свой ред ще се постарае да ви бъде максимално полезен, като същевременно поддържа здравословен реализъм у вас. Какво следва след като сте уточнили бюджета и сте изяснили какво желаете? Огледите, разбира се!

И тук не е нужно да правите всичко сами, доверете се на агента си, за да отсее най-подходящите за вас предложения. След това, заедно с него или сами, можете да направите огледи, на които евентуално да предоговорите условията по наема на жилището. Нашият екип ще се радва да ви окаже помощ и съдействие по време на цялостния процес по наемане на жилище в град София.

Какво става след като откриете желаното от вас жилище и искате да го наемете?

Най-често срещаната (и законна) практика е да оставите депозит на наемодателя. Той може да бъде в порядъка на един или два месечни наема, като неговото предназначение е да осигури сигурност на собственика на жилището. Това е напълно стандартна практика, от която не бива да се притеснявате. Вашият брокер ще помогне с оформянето на документите, които са нужни за подписване, за да се включи договор за наем на имота, който сте харесали и в който искате да живеете.

Депозираната от вас сума не се губи, наемодателят е длъжен да ви я изплати, ако поради някаква причина се стигне до предсрочно прекратяване на договора. Депозитът осигурява спокойствие и на двете страни, в случай че възникнат непредвидени обстоятелства или спорове.

Към депозита се добавя и приемно-предавателен протокол, който удостоверява състоянието на жилището към момента, в който вие се нанасяте в него.

Тези две неща са важна част от договора за наем на жилище, който най-често е в писмена форма. Възможно е и договорът между страните да е устен, но този вариант не е за препоръчване. Има опция този договор да е безсрочен и би могъл да бъде прекратен по взаимно съгласие с предизвестие.

Какво трябва да знаете, ако искате да отдадете имота си под наем?

В този случай отново бихме могли да ви бъдем полезни, като имаме готовност да ви помогнем да отдадете под наем своя апартамент, къща или вила, които се намират в град София или околностите. Нашият екип ще се постарае да ви предложи надежден наемател, който да не ви създава проблеми и неприятни ситуации. Разгледайте нашата услуга за управление на имоти от менюто имоти.

Може би едно от най-големите предизвикателства е определянето на подходяща пазарна цена. Това се случва след оценка на имота, която екипът ни изготвя. Има известни рискове, ако решите сами да определите конкретна цена за наем. В единия случай може да надцените ситуацията и да завишите сумата, а жилището ви да не отговаря на този ценови критерии. В другия случай може да определите прекалено нисък наем, а така рискувате да излезете на загуба.

Как се поставя адекватна пазарна цена? За това се изисква съвкупност от много фактори: местоположението на жилището, колко е голямо то, какво е състоянието му, дали е обзаведено, има ли нужда от основен или козметичен ремонт, разполага ли с място за паркиране пред входа и други.

При вилите и къщите има подобни изисквания, като в повечето случаи най-основното е какво е състоянието на имота и къде се намира той. Ако се колебаете дали да се възползвате от услугите ни, може да се свържете с екипа ни, за да уговорите първа и опознавателна за двете страни среща.

Някой от нашите колеги ще ви окаже помощ както за търсенето на подходящ имот за наемане в София, така и за отдаването на такъв. Ние ще се погрижим за всичко:

 • ще ви покажем ексклузивни оферти, съобразени с вашите критерии за наемане;
 • ще ви окажем пълно съдействие в комуникацията с наемодателя;
 • ако ще отдавате под наем, то ние ще се погрижим да рекламираме имота ви достатъчно добре, за да може той да бъде видян от максимално голям брой хора.

Доверете се на професионализма на Коломба БГ! Очакваме ви!

0899 806 696
[email protected]
Работно време:
09:00 - 21:00, всеки ден
Искам оферта
Свържете се с нас

  Call Now Button

  Попълнете формата

  Обработваме информацията, спрямо политиката за лични данни.

  Съобщението е изпратено!

  Ще се свържем с Вас при първа възможност.