Почистване на производства

 

Индустриално почистване на промишлени производства и помещения

Индустриалните помещения изискват специални грижи, когато става въпрос за почистване. До голяма степен това се определя от тяхното разнообразие, както и от специфичното оборудване в тях. Ние, в „Коломба БГ” сме наясно със спецификите на промишленото почистване и предлагаме на своите клиенти качествени услуги на достъпни цени:

 • ЦЕНИ: от 0.80 лв./кв.м.

Защо е важно наемането на професионалисти за почистване на производствените помещения?

Почистването на промишлените помещения се счита за едно от най-трудните. Справянето с него без помощта на професионалисти е почти невъзможна задача. То трябва да бъде извършвано много внимателно, тъй като от него пряко зависи здравословното състояние на служителите. В резултат на производствените дейности, в индустриалните помещения се натрупват прах и мръсотия в подовете, таваните, стените и т.н. Освен това те са работни места на голям брой хора, което подсказва за масово използване на сградите и оборудването в тях. Тези обстоятелства превръщат промишлените помещения в идеална среда за бързо разпространяване на вредни бактерии. Също така, това е причината държавните институции да задължават фирмите да поддържат високо хигиенно ниво в своите производствени цехове, фабрики, заводи, работилници, хлебопекарни или други търговски обекти.

Източниците на замърсяване в производствените зали са много на брой и са в пряка зависимост от дейността на предприятията. Този факт подтиква много фирми да потърсят партньорство с професионална почистваща компания. Една от основните причини, поради които бизнесите се обръщат към професионалистите, е надеждността на тяхното оборудване. Като фирма с богат опит в почистванията на производствени помещения, „Коломба БГ” разполага с висококачествена техника достатъчно силна да се справи с неприятния и упорит индустриален прах. Мощните професионални прахосмукачки, които използваме, са способни да го премахнат напълно, дори от най-труднодостъпните места. Характерно за тях е, че могат да бъдат полезни в почистването, както на твърди, така и на меки повърхности. Също така, ние разполагаме със специални препарати, които са ефективни в заличаването на петна от различни видове мазнини, масла, сажди, ръжда и т.н.

Почистването на промишлените производства се различава от това на жилищата или офисите, поради наличието на  индустриални машини и техника. Характерно за тях е, че те са трудни за дезинфекциране, а някои дори са чувствителни към прах. Високото замърсяване в помещенията може да доведе дори до технически неизправности, които могат да нарушат работния процес в предприятията. Освен това почистването на производствената апаратура изисква специални обучения, за да се осигури трудовата безопасност на професионалните чистачи. Именно поради липсата на тренирани кадри и качествено оборудване, много почистващи компании са некомпетентни в почистването на промишлени производства. Ние, в ”Коломба БГ” разполагаме с професионалисти, обучени да се справят с тежки замърсявания в складове, работилници, гаражи, магазини и други търговски обекти. Огромно предимство на нашите специалисти е умението им да използват ефективно техниката, с която разполагат, както и опитът им в борбата с упоритите петна и индустриалния прах.

От какво се състои почистването на производствените помещения?

Целта за всяко едно предприятие е поддържане на висока работна ефективност. С огромен принос за това е добрата хигиена в производствените помещения. Тя може да окаже психологическо влияние, както върху служителите, така и върху клиентите, посещаващи производствените сгради. Това поражда нуждата от професионални почистващи услуги, които да бъдат подходящи за всички индустриални помещения, независимо от техните различия. Ние, в „Коломба БГ“ предлагаме на своите бизнес клиенти стандартен абонамент, който може да се променя според техните нужди или предпочитания. Пакетът включва:

 • Премахване на прах и измиване на всички подови настилки и повърхности;
 • Почистване на канцеларии, офиси и тоалетни части;
 • Дезинфекциране на оборудването и техниката в помещенията;
 • Изхвърляне на отпадъци;
 • Почистване на вътрешните прозорци;
 • Почистване на стени.

Всички промишлени сгради разполагат с канцеларии, в които се обработват документи на предприятията. Както всички останали офиси, те също са обзаведени с удобни дивани, красиви килими, тапицирани столове и т.н. Макар и да са отделени от производствените зали, възможността за проникване на индустриален прах  в тях е изключително голяма. Това поражда нуждата от редовно почистване на офис обзавеждането. Фирма „Коломба БГ“ предлага на своите бизнес клиенти професионално пране на килими и почистване на тапицирани мебели и твърди настилки. С помощта на мощна машина за пране (скрайбер) нашите опитни специалисти ще заличат напълно насъбралата се мръсотия във Вашия килим или мокет. Също така за дезинфекциране на  тапицирани мебели и твърди настилки ние използваме екстрактор, който е ефективен в премахването на бактерии и дори акари. Тези услуги могат да бъдат добавени към стандартния абонамент като част от еднократно или редовно почистване.

 С времето всички индустриални подове в производствените помещения изгубват своя блясък, поради факта, че замърсителите проникват дълбоко в тях. В тези случаи, насъбралата се мръсотия е невъзможно да бъде премахната само с препарати. За целта, фирма „Коломба БГ“ разполага с машина, оборудвана с абразивни дискове, която позволява извличането и унищожаването на замърсяването, независимо от дълбочината на неговото проникване. Освен това процесът на машинно почистване е изключително ефикасен. Това се дължи на факта, че се постигат максимални резултати,  въпреки минималното използване на вода и препарати. Заедно с това значително се съкращава времето, нужно за пълното изсъхване на подовите настилки.

Когато става въпрос за почистване на промишлени помещения, трябва да се вземе предвид и още един фактор – появата на неприятни миризми, в следствие от производствените дейности. Те са изключително трудни за премахване и оказват сериозно влияние върху здравето на служителите при вдишване. Ние, в „Коломба БГ“ осъзнаваме важната роля, която свежият въздух играе във всяка една работилница или фабрика. Поради тази причина разполагаме с иновационно оборудване, което е способно да неутрализира всякакъв тип вредна миризма – озонатор. Част от вредните миризми, които апаратът е способен да заличи са от горива, масла, мухъл, вследствие от пожар и т.н.  Характерно за машината е, че премахва неприятен въздух от всички места на промишлените помещения, включително от най-труднодостъпните – стени, тавани, подове, канализации, вентилации и т.н. Освен това, процесът на озониране не оставя никакви следи, което го превръща в напълно безопасен за здравето на хората!

Със своя дългогодишен опит, ние във фирма „Коломба БГ“ предлагаме  най-ефективните методи за почистване на производствени помещения. Ако Вашият магазин, склад или производствен цех се намира в София, или областта, и се нуждае от качествено дезинфекциране, не се колебайте и се свържете с нас! Извършваме почистване и за други градове, ако помещението е с голяма квадратура.

0899 806 696
[email protected]
Работно време:
09:00 - 21:00, всеки ден
Искам оферта
Свържете се с нас

  Call Now Button

  Попълнете формата

  Обработваме информацията, спрямо политиката за лични данни.

  Съобщението е изпратено!

  Ще се свържем с Вас при първа възможност.