Премахване на миризми

Премахване на миризми и озониране за град София

В ежедневието си често се сблъскваме с различни изпитания, що се отнася до премахването на различни видове лоши миризми. Ние, в „Коломба БГ“, знаем колко неприятни могат да бъдат те и затова предлагаме гарантирано премахване на миризми чрез използването на мощен промишлен озонатор. Озонирането е единственият доказан и напълно ефективен начин за справяне в борбата с лошите миризми, като забележете – миризмите не се замаскират, а се разграждат на молекулно ниво и следователно изчезват напълно. След таблиците по-долу, може да видите подробно описание за работата и действието на озонатора в премахването на лошите и неприятни миризми във Вашия дом, офис, автомобил и всякакви други помещения.

Цени при еднократно посещение

Кубатура на помещението:Цени за озониране:
До 50 м330 лв.
До 100 м350 лв.
До 250 м3100 лв.
До 500 м3150 лв.
До 1000 м3200 лв.
До 2000 м3250 лв.
Над 2000 м3По договаряне

Цени при месечен абонамент*

Кубатура на помещението:Цени за озониране:
До 50 м315 лв.
До 100 м325 лв.
До 250 м350 лв.
До 500 м375 лв.
До 1000 м3100 лв.
До 2000 м3125 лв.
Над 2000 м3По договаряне

*Цените важат при направен абонамент за 6 или повече месеци. Изписаните цени са за еднократно посещение месечно.

Какви са предимствата на професионалното премахване на миризми?

Идентифицирането на неприятната и вредна миризма може да се окаже сложна задача, поради големия брой потенциални източници.

Едни от най-популярните първоизточници на отблъскваща миризма са цигареният дим, мухълът и тази от урина, от домашни любимци, както и от някои токсични вещества.

Тъй като могат да причинят редица вреди, от изключително значение е да се установи източника и да бъде неутрализиран по най-ефективния и професионален начин.

Като експерт в своята област, фирма „Коломба БГ“ разполага със средствата и начините за идентифициране и премахване на лошите и токсични миризми от помещенията и от всеки един тип повърхност. Независимо дали източникът е появата на мухъл в банята, пералнята или развалена храна в хладилника, ние ще върнем свежия въздух във Вашия дом и/или офис.

Важно значение за отстраняването на лошите миризми е почистването, вида на използваните препарати и тяхната ефикасност. Препаратите трябва да бъдат правилно подбрани и достатъчно ефикасни, за да унищожат всички предпоставки за развитие на вредни микроорганизми. В същото време не трябва да вредят на здравето на живущите в жилището. Точно този аспект затруднява хората и ги подтиква да потърсят експертното мнение и помощ на професионалистите.

Ние, в „Коломба БГ“, разполагаме с иновационно оборудване, което гарантира унищожаването на причинителите и премахването на неприятните миризми. Следва да се отбележи, че не всичко може да бъде третирано с дезинфектант или препарат, без неприятни последици – например плюшени играчки, мека мебел, цветя, книги и други.

За нас е изключително важно постигането на максимални резултати, без това да се отрази на здравето на нашите клиенти. За целта, разполагаме със специално оборудване за премахване на неприятните и отровни миризми, т. нар. „Озонатор“.

Какво е озонаторът и как действа?

Принципът на работа на озонатора е базиран на процесите в природата. По време на гръмотевични бури се освобождават електрически заряди с високо напрежение, които заедно с ултравиолетовите лъчи от слънчевата светлина въздействат върху молекулата на кислорода (О2) в атмосферата, превръщайки я в озон (О3). Доказателство за това е чистият и свеж въздух около нас след всяка една буря.

За съжаление ултравиолетовите лъчи не могат да проникват добре в затворени пространства. В тези случаи на помощ идва иновационното решение за справяне с лошите и вредни миризми в жилищата – а именно озонаторът.

Озоновият генератор позволява премахване и контрол на микробиологични и химически замърсители и летливи органични компоненти, алергени (прах, акари и полени), замърсяващи частици, неприятни и токсични миризми.

Отстраняването на неприятните и вредни миризми (цигарен дим, застояло, миризми на изгоряло, подправки, домашни любимци и т.н.) става на принципа на разграждане на молекулите, които въздействат на нашето обоняние като миризма. В зависимост от времето за въздействие и концентрацията на озон, органичните молекули могат да бъдат разградени до базовите съставки – въглероден диоксид, азот и вода.

Изключително важен е факта, че озонът отстранява причинителя, тоест премахва миризмата, а не я замаскира с друга.

Получава се траен ефект без остатъчна химия. Изключително чиста технология, при която остатъчният озон се саморазпада до кислород.

Чрез използваната в озонатора технология няма замърсяване. Не се вкарват допълнителни химически вещества в помещенията. Озонът унищожава всички познати видове бактерии, вируси, плесени и останалите видове едноклетъчни организми. Тъй като се използва в газообразно състояние, неговите молекули са способни да проникват навсякъде, достига до всички предмети и повърхности (в стени, тавани, вентилационни системи, между нишките на тъканите – килимите, подовите настилки, тапицериите и т.н.), дори до места, които не достигаме при обичайното почистване и унищожава намиращите се там вируси, бактерии и плесени.

Озонът може да се прилага за премахване на неприятни и вредни миризми и за дезинфекция на помещения – кухни, вкл. хладилника, трапезарии, детски стаи, спални, общи помещения, килери, бани, перални и др.

Озонът, освен че премахва неприятните и токсични миризми без остатъчни химически продукти във въздуха, дезинфекцира и унищожава бактериите.

При отсъствие на болестотворни микроорганизми във въздуха и намаляване на вредните за здравето химичните замърсители, се постига чиста и здравословна вътрешна среда, което всъщност е нашата цел – да създадем комфорт за клиента.

Професионалният генератор, който, ние в „Коломба БГ”, ползваме е мощен, с капацитет за прочистване до 1000 м3 въздух на час.

Безопасен ли е за озонът за моето здраве?

Използването на озонатор за обезмирисяване е доказано безвреден процес за здравето на хората, тъй като необходимата за премахването на лошите миризми концентрация е много ниска, както и поради обстоятелството, че озонът се разгражда и преобразува в кислород (суровината, от която се получава) за минимален период от време след използването му. Тези факти превръщат озонатора за въздух в подходящ метод за обезмирисяване, дори на домашния хладилник. Разбира се, съществуват случаи, изискващи използването на по-висока концентрация на озон, поради по-тежкото замърсяване на въздуха. Типичен пример за това е миризмата на дим и сажди след пожари. В тези случаи обаче жилищата или помещенията са необитаеми, което изключва напълно възможността по-високата концентрация на озонът да повлияе върху здравето на човек. Въпреки това е желателно по време на процедурата в помещението да няма хора и домашни любимци. Вашата безопасност при процеса се гарантира от нашия персонал.

Ние от „Коломба БГ”, използваме апаратите по най-ефективен начин. Преценяваме количеството необходим озон на база на количеството замърсен въздух, като отчитаме спецификата на всеки отделен случай. Въпреки това, главна роля за ефективността от почистването с озонатора, играе редовната поддръжка, което от своя страна зависи от източника на лошите миризми и честотата на обезмирисяване с озон. При употребата на озонатора за премахване на по-леки миризми, се приема, поддръжката да се извършва на всеки 2-6 месеца, а за унищожаването на по-тежки такива – на всеки 4-5 седмици.

Успоредно с това, редовното озониране на помещенията позволява и контрол на вредителите, като насекоми и гризачи.

Влияе ли озонът на електрическите уреди в дома ми?

Фактът, че озонаторът създава високо напрежение, поражда въпросите за влиянието му върху домакинските електроуреди, някои видове тъкани, в т.ч. килими и картини. Отговорът на всички тези въпроси е „Не!”. Уредът е изобретен преди повече от 100 години и направените експерименти напълно отхвърлят твърденията за неговото негативно въздействие и лошо влияние върху нашите компютри, електроуреди, скъпи мебели или уникални картини.

Озонът, произвеждан от апарата, няма абсолютно никакво влияние върху гореизброените уреди и предмети, въпреки свойството му да прониква навсякъде. Днес озонаторите са широко разпространени в целия свят и се използват, както в домакинствата, така и в индустриалните предприятия за пречистване на въздуха и водите, за дезинфекция и стерилизация.

Срещу какви миризми е ефективен озонът?

Ако имате трудности да премахнете появилата се  в дома или офиса Ви миризма от цигари, мухъл и др., то ние сме Вашето решение! Озонаторите са световно признато средство за обезмирисяване,  способно да се справи с лошите и вредни миризми от канала, канализацията или климатика. Мненията на учените потвърждават, че озон генераторът е мощен неутрализатор, ефективен при премахването на:

 • Миризма от цигари и цигарен дим;
 • Миризми от домашни любимци;
 • Миризма на мухъл от дрехи и мебели;
 • Миризма на застояло;
 • Миризма от урина;
 • Миризма от сажди, дим и изгоряло;
 • Миризма от хладилника и пералнята;
 • Миризма на загоряло, силни подправки;
 • Миризма от бензин;
 • Миризма от отровни газове;
 • Миризма от тоалетната;
 • Миризма от канала;
 • Всякакъв друг вид неприятна миризма.

Тази малка част от вредни за здравето на хората миризми, доказва силата, която притежават озонаторите. Те са мощно средство за бързо пречистване на въздуха в помещенията на дома и офиса Ви.

Ние, от „Коломба БГ“ ще върнем свежия въздух отново при Вас! Доверете се на нашите експерти!

0899 806 696
[email protected]
Работно време:
09:00 - 21:00, всеки ден
Искам оферта
Свържете се с нас

  Call Now Button

  Попълнете формата

  Обработваме информацията, спрямо политиката за лични данни.

  Съобщението е изпратено!

  Ще се свържем с Вас при първа възможност.