Пране на матраци

Почистване и пране на матраци за град София

Наличието на висока хигиена в спалните помещения е от също толкова важно знание, както тази във всички останали стаи в нашия дом.  Въпреки, че са важна част от тях, матраците са едни от най-пренебрегваните вещи, що се отнася до почистване. Рядкото им дезинфекциране и хигиенизиране може да доведе до поява на вредни за здравето на човек микроорганизми.  За ефективното им премахване, фирма „Коломба БГ” предлага професионално почистване на матраци и дюшеци на конкурентни цени:

ЦЕНИ:

 • Детски матрак – 10 лв. на страна;
 • Единичен матрак – 15 лв. на страна;
 • Двоен матрак – 20 лв. на страна.

Защо е важно редовното дезинфекциране на матраците?

Всеки дом се нуждае от редовно дезинфекциране, за  да се осигури приятна и уютна атмосфера. За максимален ефект, то трябва да бъде извършвано внимателно във всички  жилищни помещения  и принадлежностите в тях. Едни от най-използваните жилищни стаи в ежедневието са спалните. Те са тези части, в които хората  се възстановяват от физическите или психически предизвикателства на работния ден. Поради тази причина, високата хигиена и свежият въздух в тях  са от жизнено важно значение за осигуряване на пълноценен сън.

Въпреки това,  все повече хора не обръщат достатъчно внимание на всички спални принадлежности по време на почистване.  Пример за такива пренебрегвани вещи са матраците и дюшеците. Независимо от факта, че в по-голямата част са покрити със чаршафи и друг тип завивки, те също са обект на силно замърсяване. До голяма степен то е в следствие от честото им и редовно използване и се изразява в появата на петна и лоши миризми. Също така, то може да наруши пълноценният сън на хората и да окаже негативно влияние върху тяхното здраве.

Главният източник на замърсяване на матраците, без повечето хора да знаят и да подозират, е самото човешко тяло. Всяка вечер то отделя голямо количество кожни клетки и секрети, които попадат върху матраците. Заедно с това се създават благоприятни условия за поява и бързо разпространяване на микроорганизми, които биха могли да бъдат причина за редица алергии и заболявания.

Неприятен факт е, че матраците са познати като едни от най-замърсяваните домашни вещи, съдържащи голям брой бактерии.  Поради тази причина, редовното им почистване от акари е не само необходимост, но и задължение за всяко домакинство. Заедно с това обаче, то може да бъде истинско предизвикателство, особено без наличието на подходящо оборудване и препарати. Този факт, поражда нуждата от професионални услуги, които да гарантират пълното унищожаване на вредните бактерии и премахването на следите от мръсотия.

Като фирма с богат опит, „Коломба БГ” предлага професионално пране на матраци и дюшеци, с помощта на ефективни методи и средства. Препаратите, с които разполагаме са достатъчно мощни, за да премахнат редица петна и едновременно с това са безопасни за хората. Също така, нашите специалисти са напълно обучени да разпознават и елиминират всякакъв вид мръсотия с помощта на професионална техника.

Срещу какви замърсители е ефективно професионалното пране на матраци?

Всеки човек се нуждае от поне 8 часа сън, за да бъде напълно отпочинал  за следващия работен ден. Това означава, че матраците се използват в близо 1/3 от денонощието. Въпреки наличието на протектори и  това  колко често се сменят и перат завивките, мръсотията прониква в дълбочина в тях и бързо се акумулира. В повечето случаи се стига до  неизбежната поява на петна и лоши миризми, справянето с които може да се окаже непосилна задача за мнозина.

Тези обстоятелства превръщат наемането на професионалисти в добро решение за справяне с вредните замърсители. Като експерти в бранша, ние в „Коломба БГ” разполагаме с професионални машини за пране на дюшеци и матраци, ефективни в премахването на мръсотия и в пълното заличаване на вредните бактерии. Процесът на изпиране включва няколко етапа:

 • Премахване на праха и едрите замърсявания с помощта на мощни прахосмукачки;
 • Третиране на налични петна с подходящи препарати;
 • Машинно пране на матрака/ дюшека, което включва използването на гореща вода и препарати;
 • Извличане на мръсотията и използваната вода.

Методът на изпиране е изключително ефективен в почистването на матраци и дюшеци от петна и в тяхното дезинфекциране. Той е най-мощното познато средство за унищожаване на вредни бактерии и заличаването на лоши миризми. Заедно с това се елиминира и възможността от поява на алергии или заболявания за живущите в жилищните сгради. Това е от жизнено важно значение за хората с алергии, респираторни проблеми и заболявания като астмата. Също така, важно е да се отбележи, че вследствие от процеса на изпиране не се оставят никакви следи, което означава, че той е  напълно безопасен както за семейството и децата, така и за домашните любимци.

Съществуват обаче, източници на замърсяване, които могат да причинят появата на изключително упорити петна и неприятни миризми. Тяхното премахване може да се окаже още по-трудно ако не се третират мигновено. Независимо от бързата реакция, липсата на правилни препарати и средства до голяма степен прави заличаването на петната невъзможна задача. Поради тази причина, фирма „Коломба БГ” разполага мощни препарати и машини за пране на матраци, ефективни в почистването на петна от:

 • Мухъл;
 • Кръв;
 • Урина;
 • Храни и напитки;
 • Мръсотия;
 • и др.

Характерно за тези видове източници на упорити петна е, че са изключително различни по състав. За да се избегне тяхната поява и силното натрупване на замърсявания, е препоръчително всички матраци и дюшеци да се почистват от професионалисти  на всеки 3-4 месеца. Предимството на нас, от „Коломба БГ”,  е че разполагаме с широк асортимент от препарати, подходящи за третиране на всякакъв вид петна и служещи за почистване на всички видове матраци и дюшеци. Знанията и уменията на нашите експерти ще бъдат достатъчни да върнат свежестта и високата хигиена на Вашия матрак или дюшек!

Матраците с „мемори” пяна са модерна и съвременна технология, която вече е достъпна за повечето обикновени домакинства. Основното тяхно качество пред останалите матраци е, че  са изключително удобни, комфортни и допринасят за пълноценния сън на човек. Натрупването на мръсотия и петна обаче,  до голяма степен може да ускори процеса на износването им. Поради тази причина редовното почистване на матраци с мемори пяна е от ключово значение за дълготрайността им, както и за да се гарантира пълноценната им употреба за по-добър сън и почивка.

Изводът е  че наличието на висококачествен матрак е също толкова важно, колкото и неговото редовно дезинфекциране. Затова, ако се намирате в София и се нуждаете от професионално почистване на Вашия матрак или дюшек на достъпни цени, то фирма „Коломба БГ” е правилният избор за Вас. Благодарение на богатия ни опит, ние можем да гарантираме високата хигиена и свежест на Вашия матрак!

0899 806 696
[email protected]
Работно време:
09:00 - 21:00, всеки ден
Искам оферта
Свържете се с нас

  Call Now Button

  Попълнете формата

  Обработваме информацията, спрямо политиката за лични данни.

  Съобщението е изпратено!

  Ще се свържем с Вас при първа възможност.