Почистване на климатици

Почистване и ремонт на климатици за град София

ВАЖНО: Уважаеми клиенти, услугата временно не се предлага. Моля да ни извините за причиненото неудобство.

ЦЕНИ: по договаряне. Не се колебайте да се свържете с нас.

Климатиците създават приятна атмосфера в помещенията и ни правят независими от времето навън. Те се грижат за прохладен комфорт през лятото и уютна топлина през зимата, но и самите те имат нужда от грижа. Редовното почистване на климатиците е необходимо за да работят сигурно и ефективно. Натрупването на прах в климатика влошава работата му, води до прегряване и евентуални проблеми. Друг страничен, но не маловажен проблем е развитието на мухъл. Когато не се извършва своевременно почистване на климатиците, натрупания  в тях прах абсорбира влага и така създава  среда за образуване на мухъл, а от там следват и всички вреди от него.

Почистването на климатици изисква време, търпение и опит, затова  най-добре е да се извърши от специалист. В нашата фирма „Коломба БГ “, извършваме професионално почистване на климатици за територията на София.

Ако до сега не сте знаели защо климатикът Ви не работи добре, става все по-шумен, започва да отделя неприятна миризма и в помещението се появява мухъл, вече споделихме с Вас причината. Надяваме се да предприемете мерки за отстраняване на тези проблеми, като ние сме на разположение да Ви съдействаме.

Разбира се, не e необходимо да се стигне до горе посочените проблеми за да се предприеме почистване. Превантивните мерки винаги са за предпочитане и гарантират дълготрайно и безпроблемно използване на техниката.

Кога е подходящия момент за извършване на процедурата?

Най-добре почистването на климатици да се извършва в междинните сезони, през пролетта и есента. Така те ще са готови за натоварения им режим на работа през лятото и зимата. Разбира се, ако климатика не е бил почистван до сега, след дълго ползване, може да се почисти по всяко време на годината. От редовна поддръжка се нуждае всеки климатик, който е подложен на усилена и непрекъсната работа.

София е голям град, с голямо количество климатици и за да успеят специалистите ни да се погрижат за почистването им, то трябва да става регулярно. За да бъде извършена профилактиката в удобно за Вас време от годината, свържете се с нас, за да може да извършим услугата своевременно.

Поне веднъж годишно трябва да се прави профилактика на климатика, а ако работи по-усилено, два или повече пъти в годината, в някои случаи ежемесечно.

Какво още трябва да знаете за климатиците?

Когато климатика се използва за домашна употреба, особено в помещения, в които има деца, е важно циркулацията на въздух да е чиста, без прах и мухъл, без излишен шум и неприятни миризми. Тези проблеми биха навредили на здравето на децата, a и на възрастните членове на семейството. Децата са много уязвими към алергени, затова трябва да ги предпазваме от тях.

В офисите, в големите предприятия, където работят много хора на едно място, е изключително важна добрата циркулация на въздух, за да не се разнасят микроби и вируси. Натрупаната прах в климатиците, улавя и задържа микроби и влага и ги разпространява в помещението. Затова при усилената работа на климатиците, за осигуряване на нормална температура за работа, е необходима профилактика за здравето и добрите условия за работа, a от там и ефективността на фирмата.

Климатици се използват и в помещения, като архиви, сървъри, лаборатории и други технически помещения, нуждаещи се от подходящ обмен на въздух. В такива помещения работата на климатика е непрекъсната, това води до по-голямо замърсяване и необходимост от по-често почистване.

Редовното почистване на климатици ще Ви спести време и нерви, от повреда в неподходящ момент. Ще Ви спести и средства за евентуални ремонти, щети от спиране на работата, разходи за лечение от прегряване, простуда, вирусни инфекции и алергии, и не на последно място разход за електроенергия. Задръстеният климатик повишава разхода на електроенергия.

Техническа информация за почистване на климатици

Необходимо e да се познава типа на климатика, режима му на работа, за да се определят препаратите и инструментите, които ще бъдат използвани. Трябва да се пазят електрически връзки и компоненти, особено тези в близост до изпарителя.

Вероятно някои хора биха се осмелили да отворят капака на климатика и направят опит да го почистят, други не биха се сетили или пък не биха предприели такава стъпка.

За поддръжката на климатиците във фирмите, със сигурност e по-добре да се търси съдействието на професионално почистване.

Неприятните отлагания се натрупват във филтрите. При почистването, могат да се отстранят, с помощта на специални препарати, които достигат и до на най-недостъпните места.

Досадният шум се появява, когато турбината на вътрешното тяло e силно замърсена. Това натоварва електромотора и води до появата на неприятния шум, но и до увеличение консумацията на ток и от там на разхода за електроенергия. Шумът може да се дължи и на неправилно поставен капак. Това ще породи вибрации и неприятни звуци.

В „Коломба БГ“ ще се погрижим за решаването и предпазването от описаните проблеми, с професионално почистване на климатици в София.

0899 806 696
[email protected]
Работно време:
09:00 - 21:00, всеки ден
Искам оферта
Свържете се с нас

    Call Now Button

    Попълнете формата

    Обработваме информацията, спрямо политиката за лични данни.

    Съобщението е изпратено!

    Ще се свържем с Вас при първа възможност.