Премахване на миризми и озониране

    В ежедневието си често се сблъскваме с различни изпитания, що се отнася до премахването на различни видове лоши миризми. Ние, в „Коломба БГ“, знаем колко неприятни могат да бъдат те и затова предлагаме гарантирано премахване на миризми чрез използването на мощен промишлен озонатор. Озонирането е единственият доказан и напълно ефективен начин за справяне в борбата с лошите миризми, като забележете - миризмите не се замаскират, а се разграждат на молекулно ниво и следователно изчезват напълно. След таблиците по-долу, може да видите подробно описание за работата и действието на озонатора в премахването на лошите и неприятни миризми във вашия дом, офис, автомобил и всякакви други помещения.       

Цени при еднократно посещение
 

Кубатура на помещението:

Цени за озониране:

До 50 м3

30 лв.

До 100 м3

50 лв.

До 250 м3

100 лв.

До 500 м3

150 лв.

До 1000 м3

200 лв.

До 2000 м3

250 лв.

Над 2000 м3

По договаряне


Цени при месечен абонамент*
 
 
 

Кубатура на помещението:

Цени за озониране:

До 50 м3

15 лв.

До 100 м3

25 лв.

До 250 м3

50 лв.

До 500 м3

75 лв.

До 1000 м3

100 лв.

До 2000 м3

125 лв.

Над 2000 м3

По договаряне

 
*Цените важат при направен абонамент за 6 или повече месеци. Изписаните цени са за еднократно посещение месечно. 

 

Какви са предимствата на професионалното премахване на миризми?

 

Идентифицирането на неприятната и вредна миризма може да се окаже сложна задача, поради големия брой потенциални източници.

Едни от най-популярните първоизточници на отблъскваща миризма са цигареният дим, мухълът и тази от урина, от домашни любимци, както и от някои токсични вещества.

Тъй като могат да причинят редица вреди, от изключително значение е да се установи източника и да бъде неутрализиран по най-ефективния и професионален начин.

Като експерт в своята област, фирма „Коломба БГ“ разполага със средствата и начините за идентифициране и премахване на лошите и токсични миризми от помещенията и от всеки един тип повърхност. Независимо дали източникът е появата на мухъл в банята, пералнята или развалена храна в хладилника, ние ще върнем свежия въздух във вашия дом и/или офис.

Важно значение за отстраняването на лошите миризми е почистването, вида на използваните препарати и тяхната ефикасност. Препаратите трябва да бъдат правилно подбрани и достатъчно ефикасни, за да унищожат всички предпоставки за развитие на вредни микроорганизми. В същото време не трябва да вредят на здравето на живущите в жилището. Точно този аспект затруднява хората и ги подтиква да потърсят експертното мнение и помощ на професионалистите.

Ние, в „Коломба БГ“, разполагаме с иновационно оборудване, което гарантира унищожаването на причинителите и премахването на неприятните миризми. Следва да се отбележи, че не всичко може да бъде третирано с дезинфектант или препарат, без неприятни последици - например плюшени играчки, мека мебел, цветя, книги и други.

За нас е изключително важно постигането на максимални резултати, без това да се отрази на здравето на нашите клиенти. За целта, разполагаме със специално оборудване за премахване на неприятните и отровни миризми, т. нар. „Озонатор“.

Какво е озонаторът и как действа?

Принципът на работа на озонатора е базиран на процесите в природата. По време на гръмотевични бури се освобождават електрически заряди с високо напрежение, които заедно с ултравиолетовите лъчи от слънчевата светлина въздействат върху молекулата на кислорода (О2) в атмосферата, превръщайки я в озон (О3). Доказателство за това е чистият и свеж въздух около нас след всяка една буря. 

За съжаление ултравиолетовите лъчи не могат да проникват добре в затворени пространства. В тези случаи на помощ идва иновационното решение за справяне с лошите и вредни миризми в жилищата – а именно озонаторът.

Озоновият генератор позволява премахване и контрол на микробиологични и химически замърсители и летливи органични компоненти, алергени (прах, акари и полени), замърсяващи частици, неприятни и токсични миризми.

Отстраняването на неприятните и вредни миризми (цигарен дим, застояло, миризми на изгоряло, подправки, домашни любимци и т.н.) става на принципа на разграждане на молекулите, които въздействат на нашето обоняние като миризма. В зависимост от времето за въздействие и концентрацията на озон, органичните молекули могат да бъдат разградени до базовите съставки - въглероден диоксид, азот и вода.

Изключително важен е факта, че озонът отстранява причинителя, тоест премахва миризмата, а не я замаскира с друга.

Получава се траен ефект без остатъчна химия. Изключително чиста технология, при която остатъчния озон се саморазпада до кислород.

Чрез използваната в озонатора технология няма замърсяване. Не се вкарват допълнителни химически вещества в помещенията. Озонът унищожава всички познати видове бактерии, вируси, плесени и останалите видове едноклетъчни организми. Тъй като се използва в газообразно състояние, неговите молекули са способни да проникват навсякъде, достига до всички предмети и повърхности (в стени, тавани, вентилационни системи, между нишките на тъканите - килимите, подовите настилки, тапицерите и т.н.), дори до места, които не достигаме при обичайното почистване и унищожава намиращите се там вируси, бактерии и плесени.

Озонът може да се прилага премахване на неприятни и вредни миризми и за дезинфекция на помещения - кухни, вкл. хладилника, трапезарии, детски стаи, спални, общи помещения, килери, бани, перални и др.  

Озонът, освен че премахва неприятните и токсични миризми без остатъчни химически продукти във въздуха, дезинфектира и обеззаразява.

При отсъствие на болестотворни микроорганизми във въздуха и намаляване на вредните за здравето химичните замърсители, се постига чиста и здравословна вътрешна среда, което всъщност е нашата цел, да създадем комфорт за клиента.

Професионалният генератор, който, ние в „Коломба БГ”, ползваме е мощен, с капацитет за прочистване до 1000 м3 въздух на час.

Безопасен ли е за озонът за моето здраве?

Използването на озонатор за обезмирисяване е доказано безвреден процес за здравето на хората, тъй като необходимата за премахването на лошите миризми концентрация е много ниска, както и поради обстоятелството, че озонът се разгражда и преобразува в кислород (суровината, от която се получава) за минимален период от време след използването му. Тези факти превръщат озонатора за въздух в подходящ метод за обезмирисяване, дори на домашния хладилник. Разбира се, съществуват случаи, изискващи използването на по-висока концентрация на озон, поради по-тежкото замърсяване на въздуха. Типичен пример за това е миризмата на дим и сажди след пожари. В тези случаи обаче жилищата или помещенията са необитаеми, което изключва напълно възможността по-високата концентрация на озонът да повлияе върху здравето на човек. Въпреки това е желателно по време на процедурата в помещението да няма хора и домашни любимци. Вашата безопасност при процеса се гарантира от нашия персонал.

Ние от „Коломба БГ”, използваме апаратите по най-ефективен начин. Преценяваме количеството необходим озон на база на количеството замърсен въздух, като отчитаме спецификата на всеки отделен случай. Въпреки това, главна роля за ефективността от почистването с озонатора, играе редовната поддръжка, което от своя страна зависи от източника на лошите миризми и честотата на обезмирисяване с озон. При употребата на озонатора за премахване на по-леки миризми, се приема, поддръжката да се извършва на всеки 2-6 месеца, а за унищожаването на по-тежки такива – на всеки 4-5 седмици.

Успоредно с това, редовното озониране на помещенията позволява и контрол на вредителите, като насекоми и гризачи.

Влияе ли озонът на електрическите уреди в дома ми?

Факта, че озонаторът създава високо напрежение, поражда въпросите за влиянието му върху домакинските електроуреди, някои видове тъкани, в т.ч. килими и картини. Отговорът на всички тези въпроси е „Не!”. Уредът е изобретен преди повече от 100 години и направените експерименти напълно отхвърлят твърденията за неговото негативно въздействие и лошо влияние върху нашите компютри, електроуреди, скъпи мебели или уникални картини.

Озонът, произвеждан от апаратът, няма абсолютно никакво влияние върху горе изброените уреди и предмети, въпреки свойството му да прониква навсякъде. Днес озонаторите са широко разпространени в целия свят и се използват, както в домакинствата, така и в индустриалните предприятия за пречистване на въздуха и водите, за дезинфекция и стерилизация.

Срещу какви миризми е ефективен озонът?

 Ако имате трудности да премахнете появилата се  в дома или офиса Ви миризма от цигари, мухъл и др., то ние сме Вашето решение! Озонаторите са световно признато средство за обезмирисяване,  способно да се справи с лошите и вредни миризми от канала, канализацията или климатика. Мненията на учените потвърждават, че озон генераторът е мощен неутрализатор, ефективен при премахването на:

 • Миризма от цигари и цигарен дим
 • Миризми от домашни любимци
 • Миризма на мухъл от дрехи и мебели
 • Миризма на застояло
 • Миризма от урина
 • Миризма от сажди, дим и изгоряло
 • Миризма от хладилника и пералнята
 • Миризма на загоряло, силни подправки
 • Миризма от бензин
 • Миризма от отровни газове
 • Миризма от тоалетната
 • Миризма от канала
 • Всякакъв друг вид неприятна миризма

Тази малка част от вредни за здравето на хората миризми, доказва силата, която притежават озонаторите. Те са мощно средство за бързо пречистване на въздуха в помещенията на дома и офиса Ви.

Ние, „Коломба БГ“ ще върнем свежия въздух отново при Вас! Доверете се на нашите експерти!