Основно почистване

Цените за основно почистване може да видите като кликнете върху менюто Цени горе или върху следния линк.
В „Коломба БГ” предлагаме основно почистване на апартаменти в София. Професионалното чистене гарантира безупречна чистота на дома. Нашите специалисти ще ви спестят така ценното време и ще ви отменят в тежкия труд.
 
Кога се налага извършване на основно почистване на дома?
Ежедневното чистене е необходимо, то няма как да се избегне. По-задълбоченото чистене от време на време не изключва редовното поддържане на чистота.
 
Колко често да се прави основно чистене зависи от няколко фактора:
 
Интензивност на използване на помещението
Имоти със слаба посещаемост, при оптимални други условия, могат да се почистват основно веднъж в годината. Помещения, в които се живее и работи ежедневно имат нужда от основно почистване два пъти в годината.
 
Видове дейности, които се извършват в стаите
Ако в помещенията се извършва работа, която замърсява повече от нормалното, то основно чистене се налага по-често, например всеки месец.
 
Сезона
Всяко време от година има свои особености.
 
  • Пролетта, носи листенца, мъхчета от тополи, хората се разхождат по-интензивно и съответно внасят повече замърсяване в стаите. Това е времето и за голямото пролетно чистене. Прибират се зимните дрехи и се изваждат летните. През зимата, хората живеят по-пасивно. Натрупват се вещи, прах, сажди от печки и камини, появява се конденз, често и мухъл. Затова през пролетта се налага основно чистене.
  • През лятото живота е динамичен и променлив. Стаите може да останат празни за месеци, докато хората са на почивка или пък напротив, по-интензивно да внасят велосипедите, след колоездене, пясък след плажа, пръст и трева, след ходене на пикник и вилата. Може и да не остава време за редовно чистене и в крайна сметка скоро да се наложи основно почистване.
  • Ако през лятото не е осъществено, то през есента непременно трябва да се почисти основно, за дългите зимни, лениви дни. През есента има и дъжд и кал, това увеличава необходимостта от чистене.
  • През зимата ако не се налага, обикновено не се прави голямо чистене. Времето е студено за да се отварят прозорците за дълго. В свободното си време, хората предпочитат да стоят на топличко до печката.
 
 
Местоположение
 
Според мястото, някои сгради са подложени на по-усилено замърсяване, от прах, кал, пясък и други замърсявания.
 
Колко души обитават помещението
 
Пропорционално на хората в една стая, се увеличава необходимостта от по-скоро основно почистване. Повече хора – повече замърсявания от механичен вид и телесни течности и миризми. Според навиците им, като пушене, хигиена и други, зависи необходимостта от по-обстойно чистене. От значение е и колко често дома се посреща от гости и външни лица.
 
Домашни любимци
 
Те са радост за стопаните си, но и създават грижи. Отделят косми и цапат.
 
Състояние на дома
 
По-амортизираните сгради увеличават потребността от по-често основно почистване. Мазилките се ронят, има влага и мухъл, завъждат се вредители. Ако се направи ремонт, функционалността на помещенията ще се повиши, ще станат не само по-хубави, но и по-практични и по-чисти.
 
Други особености
 
Винаги може да се намери някоя друга причина, поради която да се налага по-често основно почистване. Някои хора са педантични по отношение на чистотата, според възможностите си вероятно всяка седмица биха чистили основно.
Понякога се случват и инциденти, които налагат основно почистване.       
 
С какво основното почистване се различава от обичайното?
С по-задълбочено внимание към всеки детайл:
 
  • Прозорците, вратите, щорите, дограмата се измиват добре.
  • Грижа за тапицираните мебели – месеци са попивали прах, миризми и пот, които трябва да се отстранят. С машинно изпиране  на мека мебел, тя се обновява напълно.
  • Машинно почистване на твърдите и меки, подови настилки. Всеки вид настилка се нуждае от специални грижи. Различните видове твърди настилки от почистване със съответната техника и препарати, а меките от машинно изпиране.
  • Основно почистване на санитарните помещения – баня и тоалетна.
  • Всички уреди, осветителни тела и техника трябва да се изчистят старателно.
 
А как да намерите време и техника за да направите всичко това?
 
Необходими са ви само няколко минути за да ни се обадите и посочите време, по което да дойдем и да направим основно почистване на дома ви, като договорим приемлива цена.
В „Коломба БГ” това ни е работата, да чистим. Ние имаме опит с всякакъв вид почистване - специализирали сме се в областта на чистотата. Имаме експерти, които да осигурят услугите, от които се нуждаете. Разполагаме и с професионална техника, за постигане на безупречни  резултати. Ще получите коректно отношение и качествено обслужване.
 
Нека напомним, че към абонаментното почистване на домове, вие получавате и основно почистване два пъти в годината. Първото ще бъде извършено при стартиране на услугата, следващото след шест месеца. Ако по някакви  причини дома ви се нуждае от по-често основно почистване, като абонат, можете да го получите с отстъпка в цената.